C.I.F.31386930. IBAN:RO98BTRLRONCRT0208719001 Pr.Paroh. Gordan Dănuţ Gheorghe Tel. 0742482812; Email:gordandanut@yahoo.co.uk
duminică, 8 septembrie 2013
Naşterea Maicii Domnului
Anul Bisericesc nu putea începe decât cu o sărbătoare închinată Celei ce a dat viaţă "Vieţii", mai precis cu Naşterea celei mai curate dintre femei, Preacurata Fecioară Maria.. Născută din drepții părinţi Ioachim şi Ana, la bătrânețe, după o viaţă de rugăciune şi nădejde că Dumnezeu nu-i va lăsa de ocară, Fecioara Maria a fost promisă Domnului.
Azi, la ceas de praznic, aşa zăbovi puţin asupra noţiunii " de a naşte" şi " a creşte" ,la felul cum percepem venirea pe lume a copiilor noştri. Plecând de la premisa că, toţi copii sunt doriţi şi nu "accidente" punem prima întrebare. Câţi părinţi înainte de a se hotărî de a avea un copil postesc înainte? Câţi lasă în voia lui Dumnezeu momentul zămislirii? Câte mame care poartă în pântece se împărtăşesc regulat? Câţi soţi nu se ating de soţie pe perioada sarcinii? Părintele Arsenie Boca punea un mare accent pe înfrânarea soţilor în această perioadă. Câţi părinţi îşi mai doresc copii credincioşi? Câţi îi promit lui Dumnezeu că rodul pântecelui va fi crescut ca bun creştin şi iubitor de neam? Câţi părinţi cresc odraslele lor pentru viaţa viitoare? Dacă răspunsul la aceste puţine întrebări este relativ sau chiar negativ, atunci, să nu ne mai mire nimic!
Maica Domnului, acum la a ta naştere , te rugăm ocroteşte familia, păzeşte pruncii ( născuţi şi nenăscuţi), arată părinţilor calea către Fiul tău, ca la rândul lor, să-şi îndrume pruncii spre tine şi spre Domnul nostru Hristos, mângâie mamele asuprite, întăreşte soţii în credinţă, la vreme de ispită nu ne lăsa pe noi, cei ce pururi pomenim Naşterea ta.Amin.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu