luni, 7 septembrie 2015

Cuvinte către tineri

„Desăvârșirea înseamnă să-i dăm lui Dumnezeu totul, tot ce suntem. Mai mult decât reguli, mai mult decât porunci, Dumnezeu vrea să-i dăm în mod liber inima noastră și să-i urmăm Lui, dar nu oricum, nu singuri, ci și prin aproapele nostru care are nevoie de noi”. .(I.P.S. Iosif)
Entuziasmul și puterea tinereții voastre să nu vă părăsească în lupta duhovnicească, pentru împlinirea menirii noastre aici pe pământ, a sfințirii noastre și a lumii în care ne rostuim. Fiți, așadar, tineri și frumoși în veșnicia prezenței lui Hristos, pentru ca niciodată să nu cunoașteți însingurarea și întotdeauna să vă simțiti iubiți de Domnul și de semeni! Lăsați-L pe Hristos să vă integreze în lucrarea Lui în lume și deveniți mădulare vii pentru ca lumina lui Hristos vădită în voi să lumineze tuturor! (P.S. Macarie)
„Sunteți chemați să intrați în dialog de respect, de reciprocitate și de fratenitate cu tinerii din Europa, catolici și protestanți și să le spuneți că voi ați găsit calea împlinirii și a fericirii nepieritoare. Aceasta este Hristos, Calea, Adevărul și Viața. Faceți-o cu mult curaj, cu mândrie nepăcătoasă, cu demnitate și fidelitate față de credința noastră străbună. și poate vom salva împreună Europa”.(P.S.Iustin)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu