marți, 31 ianuarie 2017

9 vorbe de suflet ale Mitropolitului Bartolomeu Anania

  1. Liturghia este Împărăția lui Dumnezeu deja venită pe pământ. Binecuvântând împărăția, preotul binecuvintează liturghia care urmează să se desfășoare.
  2. Când te găsești în fundul prăpastiei să nu disperi, iar dacă ai ajuns în vârful muntelui să nu amețești. Și să știți că această a doua primejdie este mai mare decât cea dintâi. Pentru că în fundul prăpastiei apelezi la rugăciune ca izvor de putere. Când ai ajuns în vârful muntelui, uiți de ea.
  3. Dacă după moarte nu mai e nimic, ce rost mai are să trăiești, să speri, să te lupți…
  4. Nu este important că pleci, important e să te întorci. Să nu mori rătăcind prin străinătăți, fără să îți aduci aminte că ai un părinte care te așteaptă cu brațele deschise.
  5. Hrăniți speranța cu fapte bune.
  6. Urcușul către mântuire, încet, dar sigur, este să fii azi mai bun decât ieri și mâine mai bun decât azi.
  7. Rugăciunea este cea care străbate orice zid.
  8. Nimeni nu L-a văzut pe Iisus înviind, dar mulţi au fost cei care L-au văzut înviat. Faptul în sine al Învierii nu a avut martori. El s-a petrecut în intimitatea mormântului, fără ca vreun ochi omenesc să fi avut acces la singura minune pe care Domnul Şi-o anunţase în repetate rânduri, dar căreia nimeni nu-i dăduse crezare.
  9. Singurul lucru cert în viața aceasta este moartea.
(preluare de pe: basilica.ro)

sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Darurile Sfântului Duh

Mulțumim d-nei prof. Teodora Popescu, care a fost azi prezentă la activitățile noastre, împreună cu David, băiatul dânsei. Aceștia au pregătit copiilor mai multe surprize: un portofoliu pentru limba engleză, joc distractiv, premiu, ceai și ....pizza.

miercuri, 25 ianuarie 2017

5 cuvinte ale P.F. Daniel , despre Unirea Principatelor Române

  1. Exprimată în secolul al XV-lea de domnitorul moldovean Ștefan cel Mare și Sfânt, care spunea Occidentului că Moldova este „o altă Valahie”, adică o altă Țară Românească, sau în anii 1600-1601 de domnitorul muntean Mihai Viteazul, prin unirea vremelnică a Munteniei, Transilvaniei și Moldovei într-un singur stat, conștiința națională a fost cultivată prin credință și cultură de Biserică, mai ales prin cărțile de cult în limba română tipărite în Moldova, Țara Românească și Transilvania și răspândite în toate provinciile românești.
  2. Pe cunoscutul Deal al Mitropoliei, reper al istoriei, credinței și culturii, loc al binecuvântărilor care aduc bucurie oamenilor, s-au desfășurat în urmă cu 158 de ani ceasurile Unirii, binecuvântate și susținute de rugăciunea Bisericii, momente pe care noi le rememorăm cu respect și recunoștință.
  3. Multe dintre reformele Domnitorului Alexandru Ioan Cuza care priveau Biserica au fost foarte progresiste pentru acea vreme, iar unele măsuri luate de el au creat neînțelegeri și nemulțumiri. Având un accentuat spirit reformator, Alexandru Ioan Cuza a dorit să facă unele înnoiri, dar, după propria-i afirmație, el „n-a voit să facă rău Bisericii strămoșești, decât numai bine”.
  4. Pentru Biserică, Unirea Principatelor Române a fost temelie pentru recunoașterea oficială a Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române în anul 1885, iar Unirea de la 1 decembrie 1918 a constituit un element favorabil pentru ridicarea Bisericii noastre la rang de Patriarhie în anul 1925.
  5. Unirea Principatelor Române, începută la Iași în data de 5 ianuarie 1859 și desăvârșită la București în data de 24 ianuarie 1859, nu este „Unirea Mică”, cum zic unii, ci „Unirea de bază”, deoarece ea a constituit temelia pentru formarea în anul 1862 a statului român, numit ROMÂNIA.

(sursa.basilica.ro)

luni, 16 ianuarie 2017

SĂ FIM MULȚUMIȚI

      CHIAR DACĂ A TRECUT,  CEVA TIMP DE LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN, DORESC SĂ VĂ FAC CUNOSCUT GÂNDUL CARE SĂ NE ÎNSOȚEASCĂ ÎN 2017.  SĂ FIM MULȚUMIȚI.  SĂ-I MULȚUMIM LUI DUMNEZEU PENTRU: SOȚ, SOȚIE, COPII,  SĂNĂTATE, SERVICI, ÎNCERCĂRI, IZBÂNDE, SOARE, PLOAIE, GER, FLOARE , ZI, NOAPTE RĂSĂRIT , APUS, BUCURII, TRISTEȚI.......  PENTRU TOT ȘI PENTRU TOATE. SĂ NU UITĂM CĂ TOATE SUNT DARURILE SALE PENTRU MÂNTUIREA NOASTRĂ.