vineri, 31 mai 2013

Bisericuţa a fost racordată la reţeaua de electricitate.

,, Luminează-ne pe noi Doamne cu poruncile Tale şi cu braţul Tău cel înalt... ,, După ultima veste care nu a fost un bună, iată azi vă dau o veste bună şi anume faptul că de azi va fi lumină (la propriu) în Bisericuţa noastră pentru că am fost racordaţi la reţeaua electrică. Este un pas foarte important şi dorim să mulţumim Bunului Dumnezeu şi Sfântului Evanghelist Marcu dar şi domnilor Mic Nicolae,Ciubancan Liviu,Ciortea Bogdan, Mircea, Mirel şi celor care ne-au sprijinit.

joi, 30 mai 2013

SE AMÂNĂ SFINŢIREA PIETREI DE TEMELIE

Cu părere de rău vă anunţăm că se amână punerea pietrei de temelie. Noi ne vedem, la sfintele slujbe, după programul afişat la avizierul Bisericuţei. Nu uitaţi să spuneţi o rugăciune şi pentru Biserica noastră.

luni, 27 mai 2013

Vindecarea slăbănogului de la Vitezda

" Te vindecă Iisus Hristos" (Faptele Apostolilor 9,34) Un lucru ( unul dintre multe altele) pe care ne este greu să-l recunoaştem este şi acela că de multe ori (nu obligatoriu) bolile trupeşti sunt o urmare a păcatelor personale. Atunci când sunt bolnavi mulţi se plâng de gravitatea bolii şi nu conştientizează că boala dusă în smerenie are rolul de a curăţa. Câteva exemple: un alcolic este predispus la ciroză, un fumător are toate şansele să facă cancer pulmonar, un desfrânat fară să vrea poate lua diferite boli venerice sau chiar mai grave S.I.D.A etc toate aceste ca urmare a unei vieţi dezordonate. Sigur că cel ce se lasă uşor sedus de păcatele enumerate mai sus şi de multe altele nu este suficient întărit în credinţă şi drept urmare are şi o boală sufletească. UNDE ESTE REMEDIUL BOLILOR NOASTRE DE ORICE NATURĂ? LA HRISTOS şi în BISERICA SA. Acolo unde Medicul Suprem nu greşeşte niciodată diagnosticul, unde nu trebuie să dai mită să fii tratat aşa cum se cuvine, unde eşti primit cu dragoste şi blândeţe, unde eşti ascultat unde uşa este deschisă la orice oră. Este cineva sănătos sufleteşte, sau fără de păcat? NU!!!!!! şi o spun răspicat, atunci toţi avem nevoie de Hristos.

duminică, 19 mai 2013

Duminica mironosiţelor- duminica femeii creştine

" Dar el le-a zis: nu vă-nspăimântaţi " (Marcu 16, 6) Pericopele evanghelice care se citesc în această perioadă ne amintesc , în primul rând, de martorii Învierii printre care şi acele femei care dis de dimineaţă, în prima zi a săptămâni, s-au dus la mormântul Domnului să ungă Trupul Său cu miresme sau mir, de aici şi denumirea de femei mironosiţe. Prim acest gest ele îşi arătau devotamentul faţă de învăţătorul lor. Să nu uităm că ele nu L-au părăsit pe Hristos nici atunci când a fost răstignit. Răsplata a fost pe măsură: - au fost primele care au aflat despre învierea Domnului; - au fost primele care L-au văzut pe Hristos înviat; - au fost primele care L-au vestit, cu bucurie, pe Cel ce a surpat moartea. Dragi femei, de toate vârstele, astăzi sunteţi, imperios, chemate să daţi dovadă că purtaţi numele de creştin cu responsabilitate că nu vă lăsaţi duse de duhul lumii ci Duhul cel Sfânt lucrează prin voi. Îndrăzniţi să credeţi şi să speraţi într-o lume mai bună, mai apropiată de Dumnezeu. Putere de a schimba lumea stă în mâna voastră Sfântul Ioan Gură de Aur spunea " Dați-mi o generaţie de mame bune şi voi schimba faţa lumii" iar Libanius, un mare retor păgân din secolou IV spune " Priviţi, ceruri, ce femei devotate au creştini" CÂTĂ PUTERE, CÂTĂ RESPONSABILITATE!!! LA MULŢI ŞI BINECUVÂNTAŢI ANI FEMEI CREŞTINE.

vineri, 17 mai 2013

S-a semnat actul de donatie

Ziua de 17 .05 rămâne ca o zi foarte importantă deoarece azi s-a semnat, în faţa notarului, actul de donaţie; cu alte cuvinte Parohia noastră, începând de azi, posedă terenul ce a fost donat de către părintele Criste Dinu, în suprafaţă de 1000 mp.

duminică, 12 mai 2013

Duminica Tomii

,,Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut,,!(Ioan 20,29) Duminica Sfantului Apostol Toma, a doua dupa Sfintele Pasti, este singura Duminica din anul bisericesc dedicata si inchinata unui Sfant Apostol al Mantuitorului Iisus Hristos. Nici Petru, corifeul Apostolilor, nici Sfantul Ioan, ucenicul iubirii, si nici chiar Sfantul Apostol Pavel, Apostolul neamurilor, nu au vreo Duminica inchinata si dedicata lor. De aceea, contempland Saptamana Luminata ca pe un Tabor , descoperim in Duminica Tomii lumina Invierii lui Hristos, Care S-a aratat dupa opt zile ucenicului Sau apasat de indoiala din suflet, intrand prin usile incuiate, ca sa arate si sa ne descopere noua, tuturor, taina si calea spre Sine ca unica "Usa a oilor".

joi, 9 mai 2013

Izvorul Tămăduirii

Vinerea din Săptămâna Luminată prăznuim o sărbătoare în cinstea Maicii Domnului şi anume Izvorul Tămăduirii. La Bisericuţa noastră Utrenia va începe la ora 9.15 min iar Sfânta Liturghie de la ora 10, după Sfânta Liturghie va avea loc Sfinţirea cea mică a apei. Fie ca Fiul Înviat si Biruitor al Maicii Preacurate, pentru rugaciunile celeia ce L-a nascut sa ne apere de ispitele si de primejdiile ce ne înconjoara pe acest paânt bogat în capcane, sa ne binecuvinteze si sa ne ierte pacatele, facându-ne parte tuturor numai de bucurii, iar noi sa-i aducem cântare, astfel: “Ceea ce reversi ape pururea vii din izvor, Curata Fecioara, nu înceta a te ruga totdeauna pentru robii tai”.

luni, 6 mai 2013

HRISTOS A INVIAT

În noaptea Învierii am luat Lumina Ce izvorăște din mormântul lui Hristos " Acum toate s-au umplut de lumină și cerul și pământul și cele dedesubt, deci să prăznuiască toată făptura învierea lui Hristos Întru care ne întărim" În prima zi de Paşti am săvârşit sfânta Liturghie începând cu ora 10 şi a doua înviere de la ora 18. A doua zi a fost împreună cu noi în slujire Preacuviosul Părinte Stareţ Ghelasie de la Mănăstirea Voievideni.

duminică, 5 mai 2013

Prima Înviere în Parohia noastră

Cine putea gândi anul trecut sau în urmă cu o lună, două că în noaptea de Înviere vom sluji în această Bisericuță? Doar Milostivul Dumnezeu știa că ne vom împărtăși de Lumina Învierii Sale aici şi pentru aceasta ÎI mulţumim. Tuturor un Paşte cu bucurie.HRISTOS A ÎNVIAT!

sâmbătă, 4 mai 2013

Sâmbăta Mare

În această zi Domnul Hristos S-a coborât la iad pentru a scoate de acolo pe toți cei care-L așteptau. Biserica ne îndeamnă la meditație. Tot în această zi suntem în așteptarea celei mai mari minuni POGORÂREA SFINTEI LUMINI la mormântul Domnului din Ierusalim. Lumină care, din mila bunului Dumnezeu, va ajunge şi la Bisericuța noastră, de unde la miezul nopții o vom putea lua toți cei prezenți. “Sa tacă tot trupul omenesc si sa stea cu frica si cu cutremur, si nimic pământesc intru sine sa nu gândească, căci Împăratul împăraţilor si Domnul domnilor merge sa se junghie si sa se dea spre mâncare credincioșilor“.

Vinerea Mare

Este ziua în care Cel fără de păcat moare pentru păcatele noastre, Cel ce a vindecat pe multi este acum răstignit de aceștia, Cel care era înconjurat de mulțimi acum este părăsit de aproape toți, este ziua RĂSCUMPĂRĂRII NOASTRE. În Bisericuța noastră a avut loc Denia Prohodului la care au participat un număr însemnat de credincioși şi care au cântat împreună slujba de punere în mormânt a Domnului.

joi, 2 mai 2013

Spălarea picioarelor

În sfânta şi marea zi de joi ,în cadrul Sfintei Liturghii, după rugăciunea amvonului are loc ritualul spălării picioarelor. În Bisericuța noastră au fost spălate picioarele a 12 copii.Seara aceasta începând cu ora 20 avem Denia celo 12 Evanghelii.Să fim cu Domnul în aceste zile.

Bisericuţa a fost placată şi tencuită

În ziua de 1 mai o echipă de muncitori, după ce anterior au placat Bisericuţa cu polistiren, au şi tencuit-o. Şi acestora le aducem recunoștință.

avem clopot si toaca

Aducem mulțumirile noastre familiei domnului Tarlea Petrisor, de la SC Turnătoria Metalul SRL, care a donat pe seama Parohiei noastre un clopot de 25 kg. Mulțumim şi părintelui Rusu Sebastian, de la Biserica " Intrarea Domnului în Ierusalim " care ne-a donat o toacă. Bunul Dumnezeu să le răsplătească.

miercuri, 1 mai 2013

Sfânta şi marea zi de joi

" Aceasta să o faceți întru pomenirea mea" Luca 22,19 În această zi se face aducerea aminte de spălarea picioarelor celor 12 ucenici de către Mântuitorul Hristos; Cina cea de Taină; rugăciunea din grădina Ghetsimani, toți drept măritorii creștini sunt așteptați la Denia celor 12 Evanghelii.